Pentru retete dietetice. O prajitura delicioasa!
Se prepara aluatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare si zahar, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi faina de orez amestecata cu amidonul de porumb. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, apoi se da la cuptor cca. 20 minute, la foc potrivit. Se desprinde cu lama unui cutit de pe hartie, apoi se lasa sa se raceasca. Se prepara crema, fierband grisul in apa indulcita cu zahar si cu coaja rasa de lamaie, cca. 8 minute, apoi dam de pe foc si cate putin, incorporam untul sau margarina si la urma, sucul de lamaie. Se intoarce blatul pe hartia de copt, apoi il ungem cu crema de gris si rulam strans ajutandu-ne de hartie. Dam la rece o ora inainte de a felia rulada. Se decoreaza cu zahar pudra si coaja proaspata si rasa de lamaie. Pofta buna! Sfat: Pentru cei fara intoleranta la lactoza, pot inlocui apa cu lapte.
Tarte si placinte rumenite si iscusite E asa de buna reteta asta de aluat a lui Merisor si pentru blatul de pizza, si...
Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluatDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata