Rulada mea cu capsuni, zmeura, mure sau afine

Rulada cu capsuni, zmeura, mure sau afine este foarte usor de pregatit. Asa cum ii spune si numele poate fi pregatita cu orice fel de fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • capsuni sau alte fructe de padure (zmeura
  • mure
  • afine);
  • la fiecare 100 gr de fructe 1 lingura de zahar;
  •  
  • Pentru blat aveti nevoie de:
  • 4-5 oua (la temperatura camerei)
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 zahar vanilat(l-am uitat din poza)
  • 1/4 lingurita sare
  •  
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 200 ml frisca
  • piure-ul de la 100 gr. fructe
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  • 100-150 gr. fructe (din care 3/4 le taiati sferturi si jumatati
  • 1/4 le folositi pentru decor daca doriti)
  • 3 foi de gelatina sau 5 gr. gelatina granule

Mod de preparare

Totul incepe cu un piure de capsuni (sau alte fructe de padure). La 100 gr. de fructe puneti o lingura de zahar, bagati blenderul in fuctiune si pasati pana aveti o pasta fina, pe care apoi o dati printr-o strecuratoare ca sa separati de samburi. (aici am facut din 1200 gr. fructe)

Pentru rulada aveti nevoie de piure-ul de la 100 gr. fructe. E delicios si il mai puteti folosi la prepararea si asezonarea inghetatelor, prajiturilor, pentru jeleuri, peltele, bauturi cu lapte/iaurt/kefir etc. De asemenea il puteti congela si faceti de Craciun o rulada cu capsuni.

Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati faina cu amidonul si sarea. Separati albusurile de galbenusuri. bateti galbenusurile cu zaharul vanilat, jumatate din cantitatea de zahar. Bateti albusurile spuma apoi adaugati restul de zahar si mai bateti un minut. Cu o spatula de cauciuc incorporati treptat galbenusurile si faina+amidon. Puneti compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, nivelati usor si dati la cuptorul preincalzit 7-10 minute, pana se aureste usor. Scoateti din cuptor si cat inca este calda rasturnati cu fata in jos pe un servet curat, desprindeti hartia de copt si rulati blatul, apoi lasati-l deoparte. In felul acesta va prinde si va pastra forma de rulada, se poate rupe daca-l rulati doar cand e rece.

CREMA: Dati piure-ul in clocot (eu il bag la microunde), apoi adaugati gelatina inmuiata in prealabil in apa si amestecati bine pana se dizolva si lasati-l sa se raceasca. Bateti frisca, indulciti-o cu cele 2-3 linguri de zahar, iar cand piure-ul de fructe a ajuns la temperatura camerei adaugati-l la frisca si amestecati bine. Daca compozitia vi se pare ca e prea moale (depinde de ce consistenta are frisca) lasati 1/2 ora la frigider pentru a se intari putin. Ungeti blatul rece cu aceasta crema, apoi presarati deasupra capsunii taiati si rulati. Dati la frigider 1 ora apoi decorati si serviti.

Reteta Rulada cu capsuni, zmeura, mure sau afine a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti rulada cu fructe de la frigider.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii