Rulada - pavlova meringue roulade

Crema Se amesteca mascarpone +zahar pudra+zah.vanilat +sare+apa de trandafiri. Separat se bate frisca tare dar nu "batz", ca nu mai are acelasi gust

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca ( eu am avut smanatana dulce)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite apa de trandafiri (daca nu va place renuntati sau inlocuiti cu altceva)
  • un strop de sare pt a accentua gustul si a-i da savoare cremei
  • zahar vanilat dupa gust- eu am pus 2 lingurite
  • Ingrediente pt.blat:
  • 4 albusuri
  • 225 gr zahar tos
  • 1 linguirita apa de trandafiri
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita amidon
  • 50 gr nuca de cocos -fulgi
  • un praf de sare

Mod de preparare

Crema

Se amesteca mascarpone +zahar pudra+zah.vanilat +sare+apa de trandafiri.

Separat se bate frisca tare dar nu "batz", ca nu mai are acelasi gust si se adauga in prima compozitie.

Se amesteca usor si se da la frigider.

Blatul

Se bat albusurile spuma tare se adauga zaharul treptat si sarea. Albusul trebuie sa fie lucrat foarte bine.

Cu paleta invartind usor, se adauga otetul, apa de trandafiri, amidonul si nuca de cocos.

Se pune hartie de copt si foarte usor se unge cu putin ulei aproape nu trebuie dar marginile au tendinta a se prinde usor.

Se da la cuptor pt 30-35 min, blatul trebuie sa ramana aproape alb, dar facut in acelasi timp (cuptorul la 110-130 grade celsius, aici in functie de cuptor).

Lasati sa se racoreasca cateva minute si apoi intoarceti blatul, puneti crema si rulati.

Daca vreti sa obtineti o rulada asa mai impunatoare, rulati lungime , pe latura mai scurta.

Rulada va avea mici crapaturi, normale ca doar e blat de bezea, dar tocmai acest aspect o face deosebita.


Pofta buna!

Reteta pavlova meringue roulade a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro

Alte retete de rulade gasiti aici:

Rulada cu mac,

Rulada in culori.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii