Se freaca intr-o cratita mica pe un disc de tabla pus pe un foc foarte mic mierea cu un varf de lingurita de bicarbonat, tinandu-se pana ce mierea a d
Se freaca intr-o cratita mica pe un disc de tabla pus pe un foc foarte mic mierea cu un varf de lingurita de bicarbonat, tinandu-se pana ce mierea a devenit lichida.
Se cerne faina pe masa de aluat , se face loc la mijloc se pune mierea, uleiul, drojdia muiata cu putzina apa + o linguritza de zahar si un praf de sare.
Se framanta aluatul si se lasa la crescut 1/2 ora. Se intind 2-3 foi subtiri, se ung cu un strat subtire de marmelada sau gem fin , fara coji si se presara cu nuci sfaramate cu sucitorul pe un fund de lemn, amestecate cu 2-3 linguri de zahar.
Se ruleaza fiecare foaie nu prea strans, se aseaza pe o tava, se taie in feli groase de 2 cm si se coc la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat,
Pofta buna!
Reteta Rulouri cu nuci (de post) a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuci gasiti aici:
Clatite cu mere si nuci,
Cornulete cu nuci,
Fursecuri cu nuci
Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt
Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj