Se freaca intr-o cratita mica pe un disc de tabla pus pe un foc foarte mic mierea cu un varf de lingurita de bicarbonat, tinandu-se pana ce mierea a d
Se freaca intr-o cratita mica pe un disc de tabla pus pe un foc foarte mic mierea cu un varf de lingurita de bicarbonat, tinandu-se pana ce mierea a devenit lichida.
Se cerne faina pe masa de aluat , se face loc la mijloc se pune mierea, uleiul, drojdia muiata cu putzina apa + o linguritza de zahar si un praf de sare.
Se framanta aluatul si se lasa la crescut 1/2 ora. Se intind 2-3 foi subtiri, se ung cu un strat subtire de marmelada sau gem fin , fara coji si se presara cu nuci sfaramate cu sucitorul pe un fund de lemn, amestecate cu 2-3 linguri de zahar.
Se ruleaza fiecare foaie nu prea strans, se aseaza pe o tava, se taie in feli groase de 2 cm si se coc la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat,
Pofta buna!
Reteta Rulouri cu nuci (de post) a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuci gasiti aici:
Clatite cu mere si nuci,
Cornulete cu nuci,
Fursecuri cu nuci
Cand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la...
Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura