Rusa si eleganta

6 galbenusuri, apa, 200 gr. zahar se bat pana se fac spuma, se adauga faina si cele 6 albusuri (care s-au batut spuma) se amesteca incet. Se face un a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua
  • 12 linguri de apa
  • 450 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • un pachet de zahar vanilat
  • un praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 6 foi de gelatina
  • 250 ml frisca
  • un praf de inatarit frisca
  • 50 gr stafide
  • rom

Mod de preparare

6 galbenusuri, apa, 200 gr. zahar se bat pana se fac spuma, se adauga faina si cele 6 albusuri (care s-au batut spuma) se amesteca incet. Se face un aluat ca la rulada sau pandispan (chec). Aceleasi temperaturi si timpi de coacere.

Apoi celelalate 6 galbenusuri cu 100 gr zahar si 125 ml lapte se amesteca si se pun pe o baie de aburi, continuand sa amesteci pana se face ca o crema.

Se iau 6 foi de gelatina, se prepara dupa cum scrie pe pachet si se amesteca cu crema. 250 ml de frisca, un praf de intarit frisca, un zahar vanilat, 150 gr. zahar se bat pana cand amestecul s-a intarit, apoi se amesteca cu crema.

50 gr de stafide se pun pt. o jumatate de ora in rom, apoi se amesteca cu crema.

Blatul copt se taie in doua parti egale si prima jumatate se stropeste cu putin rom, se unge cu crema, apoi se aseaza a doua jumatate si se unge cu restul cremei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca