Sarlota de ciocolata

Se freaca bine ouale cu zaharul, se amesteca cu laptele, se pune la fiert la foc foarte mic, amestecind in tot timpul fierberii. Se adauga gelatina, c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr. lapte
  • 100 gr. zahar
  • 1 lingurita rasa cu gelatina (sau 1 foaie
  • cca 15 gr.)
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura rom
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 350 gr. frisca
  • boabe de dulceata scurse de sirop

Mod de preparare

Se freaca bine ouale cu zaharul, se amesteca cu laptele, se pune la fiert la foc foarte mic, amestecind in tot timpul fierberii. Se adauga gelatina, care in prealabil a fost inmuiata in putina apa rece, si se amesteca continuu. Se da jos vasul de pe foc si se amesteca crema cu toata cantitatea de cacao. Cind s-a racit complet, se amesteca cu zaharul vanilat, romul si 300 gr. frisca. Se pune in cupe si se decoreaza cu frisca si cu boabe de dulceata.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de portocale si vanilie

Un gust tare aromat,imi plac portocalele in prajituri,sunt racoritoare :)

Tort de portocale si vanilie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise