Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna cu faina si se amesteca
Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna cu faina si se amesteca apoi cele doua compozitii. Se adauga putina sare, zahar vanilat si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava mare si se coace 30 de minute. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se taie in doua pe latime. Se insiropeaza cu un sirop facut din trei linguri de zahar, o lingura de rom si trei linguri de apa. Se taie apoi in diferite forme geomtrice si se umplu cu frisca, dupa care se da la rece.
Se serveste insiropata bine si ornata cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine Prajitura negresa Turta dulce
Ideea am preluat-o de la Bya, numai ca eu am ales sa marinez carnea in bere, apoi am preparat-o la cuptor. A iesit foarte...
Friptura din carne de porc, macerata in bere neagraIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa