Savarina

Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna cu faina si se amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de nuci macinate
  • vanilie
  • 3 linguri de zahar tos
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura de rom
  • frisca

Mod de preparare

Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna cu faina si se amesteca apoi cele doua compozitii. Se adauga putina sare, zahar vanilat si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava mare si se coace 30 de minute. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se taie in doua pe latime. Se insiropeaza cu un sirop facut din trei linguri de zahar, o lingura de rom si trei linguri de apa. Se taie apoi in diferite forme geomtrice si se umplu cu frisca, dupa care se da la rece.


Se serveste insiropata bine si ornata cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine Prajitura negresa Turta dulce

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...