Savarina cu drojdie

Drojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu putina sare, dupa care se i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • 3 oua
  • 1 jumatate pahar lapte
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 pahare apa
  • 1 jumatate pahar rom

Mod de preparare

Drojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu putina sare, dupa care se incorporeaza in faina. Se framanta aluatul usor si se pune apoi in forma de savarina unsa cu unt. Se introduce in cuptor si se lasa la copt. Se insiropeaza apoi cu sirop si rom si se rastoarna din forma, dupa ce se raceste.


Se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Prajitura televizor

Cornulete cu rahat

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...