Savarina cu migdale

Untul se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile pe rand, faina si drojdia dizolvata in lapte cald. Se presara un praf de sare, coaja de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 10 gr drojdie
  • coaja de lamaie
  • 100 gr migdale
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 1 jumatate pahar apa
  • vanilie

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile pe rand, faina si drojdia dizolvata in lapte cald. Se presara un praf de sare, coaja de lamaie si se framanta bine cu degetele. Se pune apoi aluatul in forma de savarina unsa cu unt si presarata cu migdale pisate. Se lasa sa creasca, apoi se introduce in cuptor, la copt. Se lasa sa se raceasca, dupa ce s-a copt si se rastoarna pe o farfurie mare. Se insiropeaza bine si se orneaza cu frisca.


Se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple

Prajitura snikers

Ciocolata de casa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca