Savarina cu portocala

Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri cu virf de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 3 linguri apa calda
  • 3 linguri vin alb dulce
  • 3 linguri pline cu faina
  • o cutie praf de budinca
  • 1/4 lingurita praf de copt; pentru sirop: 5 portocale
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri vin alb
  • o portocala pentru decor

Mod de preparare

Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pina cind compozitia se albeste. Se adauga vinul alb, faina, praful de budinca, praful de copt si se amesteca totul bine. Se toarna compozitia in formele imbracate in caramel si se coace 30 de minute. Sucul celor 5 portocale se amesteca cu vinul alb, dulce si cu 100 gr. de zahar. Se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se scot savarinele si se lasa sa se imbibe in acest sirop. Se taie capacele, sub care se pune cite o felie de portocala pudrata cu zahar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...