Savarina de casa

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 7 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • Pentru sirop si ornat:
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 strop apa de trandafiri
  • 1 lingura rom
  • 1 plic extract de vanilie
  • 500 ml frisca
  • dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sarea, apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mai bate pana se dizolva complet zaharul. Se adauga pesmet la crema de galbenusuri, apoi se pun albusurile batute si se omogenizeaza. Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se coc in cuptorul incins, 15 minute. Se fierbe apa cu zaharul si romul, extractul de vanilie si apa de trandafiri pentru sirop. Se scot savarinele din cuptor, se scot din forme, apoi se insiropeaza si se lasa pe o tava. Dupa ce s-au racit, se ung cu dulceata de trandafiri si se spriteaza cu frisca batuta.


Se decoreaza cu cirese confiate, apoi se tin la frigider cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu rahat Prajitura snikers Prajitura cu gem

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca