Savarine

Pentru a prepara aceasta reteta de savarine, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, pesmet, unt, zahar, esenta de vanilie, gem, frisca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet alb
  • unt pentru uns formele
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie sau rom
  • 400-500 ml frisca
  • jeleu sau gem

Mod de preparare

Prajitura savarina este intre cele mai indragite deserturi. Atat adultii cat si copii o prefera de multe ori altor prajituri. In plus reteta de savarina nu e atat de complicata si e mai sanatos sa o faceti acasa decat sa o cumparati din vreo cofetarie.

Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul treptat, amestecand usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor, iar apoi albusurile batute spuma. Se ung cu unt formele de savarina, se tapeteaza cu faina, dupa care se umplu cu compozitia din castron.

Se lasa la copt circa 25-30 de minute. Cand sunt bine crescute si usor rumenite, se scot din forme pe un platou si se lasa la racit. Se pun intr-un vas zaharul, apa si esenta si se lasa sa fiarba in cateva clocote.

Cand savarinele sunt reci, se inteapa cu furculita si se insiropeaza cu siropul produl, pe care il torni usor deasupra. Se taie in 2 si in taietura se pune frisca si deasupta gem.


Se serveste dupa ce a stat cel putin o ora in frigider.
Alte retete recomandate:
Ciocolata de casa
Chec pufos
Pasca cu smantana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Orice preparat nou, de post, ne este de mare folos. Dar cel mai mult parca simtim nevoia de ceva dulce, nu? Sau poate doar...

Desert chec cu banane si unt de arahide de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca