Savarine cu ciocolata

1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare.Se incorporeaza i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de pesmet alb
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • esenta
  • 100 g miez de nuca macinat
  • 100 g fulgi de ciocilata(ciocolata de menaj data prin razatoare)
  • 12 lingurite de coji de portocale confiate
  • cateva aschii de ciocolata
  • putin unt pentru forme
  • 500 ml frisca lichida (de preferat frisca naturala din smantana)
  • Sirop;250 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • esenta

Mod de preparare

1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare.Se incorporeaza in ea si galbenusurile zdrobite,esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt.In amestecul omogenizat adaugam si fulgii de ciocolata.

2.Se ung formele cu unt(eu am pus compozitia in forme de aluminiu)apoi se toarna compozitia in fiecare,se presara deasupra miez de nuca macinat si se da la copt cca.20 de minute,la inceput la foc iute,apoi la foc potrivit.

3.Peste prajiturile ferbinti se pune,deasupra lor ,cate o ligurita de coaja confiata apoi se insiropeaza cu sirop rece,

4. se lasa sa se raceasca bine si se orneaza fiecare cu frisca .Deasupra se presara fulgi de ciocolata si se decoreaza cu aschii de ciocolata.Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider
Pofta buna!

Reteta Savarine cu ciocolata a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de savarina gasiti aici:

Savarina Olexiuc,

Savarina cu frisca de albus,

Savarina suedeza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca