1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare.Se incorporeaza i
1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare.Se incorporeaza in ea si galbenusurile zdrobite,esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt.In amestecul omogenizat adaugam si fulgii de ciocolata.
2.Se ung formele cu unt(eu am pus compozitia in forme de aluminiu)apoi se toarna compozitia in fiecare,se presara deasupra miez de nuca macinat si se da la copt cca.20 de minute,la inceput la foc iute,apoi la foc potrivit.
3.Peste prajiturile ferbinti se pune,deasupra lor ,cate o ligurita de coaja confiata apoi se insiropeaza cu sirop rece,
4. se lasa sa se raceasca bine si se orneaza fiecare cu frisca .Deasupra se presara fulgi de ciocolata si se decoreaza cu aschii de ciocolata.Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider
Pofta buna!
Reteta Savarine cu ciocolata a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete de savarina gasiti aici:
Savarina Olexiuc,
Savarina cu frisca de albus,
Savarina suedeza
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa