Scoici

Pentru scoici se face un aluat potrivit, care se imparte in cinci parti egale. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 50 ml de apa
  • o lingura de untura
  • 500-600 g faina
  • sare si
  • 1 pachet de margarina
  • Crema :
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • nuca sau
  • cubulete de rahat.

Mod de preparare

Pentru scoici se face un aluat potrivit, care se imparte in cinci parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul si se stropeste cu cate 50 g margarina topita, dupa care se lasa timp de 2 ore la rece sau de seara pana dimineata. Crema - 4 albusuri si 300 g zahar se bat bezea, impreuna cu zeama de la o lamaie. Se intinde foaie si se taie sub forma de patrate, ca la coltunasi. Pe mijlocul patratului, se pune cate o lingurita de bezea si o bucatica de nuca sau un cubulet de rahat. Se unesc colturile laterale si se da forma unei barcute sau scoici.


Scoicile se pot servi reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...