Semilunele cu nuci sunt o reteta de prajitura cu nuca simpla si delicioasa, la indemana oricarui incepator in bucatarie. Semilunele cu nuca sunt o gustare delicioasa langa o cana cu ceai.
Se separa albușurile de gălbenușuri si se bat spuma cu un praf de sare. Se adaugă zaharul si se continua baterea pana ce zaharul s-a topit. Se adaugă gălbenușurile frecate cu uleiul si laptele. Faina cernuta se adaugă lingura cu lingura amestecând ușor de jos in sus.
Se tapetează cu hârtie de copt o tava si se toarnă compoziția. Se amesteca nuca cu scorțișoara si eventual 1 lingura de zahar tos, se presară uniform peste prăjitura si se da la cuptor 20 minute. Se taie semiluni cu o forma speciala sau cu gura unui pahar.
Functii tentante:
1 "REHEAT". prin care selectezi timpul de încălzire şi în câteva minute poţi servi un fel de mâncare delicios.
2. "KEEP WARM" care păstrează mâncarea caldă în continuare.
Semilunele cu nuci se servesc pe un platou cernând zahar pudra deasupra.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii