Strudel cu pere

Strudelul este de fapt o placinta, dar facuta putin altfel; prima data cand am auzit de strudel, am facut cu mere, a avut succes in familie, iar acum repet aceeasi reteta dar cu pere. Un deliciu!

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 pere mari
  • 1 cana cu zahar brun
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou

Mod de preparare

Perele curatate de coaja si casuta cu seminte, taiate cubulete mici, se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu zahar si se lasa amestecand usor, pana rezulta o dulceata dupa care se da vasul deoparte, se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie, nucile si se amesteca totul.

Pe masa de lucru, se intinde aluatul de foietaj putin cu sucitorul, cu o pensula se unge toata suprafata cu ulei, se pune umplutura deasupra, se ruleaza bine, se pune ruloul strans la capete pe o tava cu hartie de copt, cu un cutit se fac deasupra cateva crestaturi, apoi se unge cu galbenus de ou, desfacut cu putin lapte.

Se lasa tava la cuptor la foc mic 40 min, iar dupa ce s-a racit, se taie, se pudreaza cu zahar si se serveste.

Deliciu!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii