Tarta alpina de mere

Topim untul si il dam deoparte sa se raceasca. Ouale intregi le mixam cu zaharul si un strop de sare pana devin crema. Adaugam untul topit si recisor,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie/coaja portocala
  • 2 mere mari(eu am folosit 2 mari si inca o jumatate)
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • esenta rom(optional)
  • esenta vanilie(optional)
  • miere pentru uns

Mod de preparare

Topim untul si il dam deoparte sa se raceasca.

Ouale intregi le mixam cu zaharul si un strop de sare pana devin crema.

Adaugam untul topit si recisor, esentele, lingurile de lapte si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt (va avea o consistenta nu lichida).

Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt si o nivelam frumos cu o spatula de plastic.

Asezam deasupra merele curatate, taiate in doua si apoi fiecare jumatate crestata cu cutitul in patratele(le afundam un pic in aluat)si le pudram cu putin zahar.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute Din cauza caldurii merele se vor desface.

O ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.
Pofta buna!

Reteta Tarta alpina de mere a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura cu mere

,

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat

,

Tort cu mere si crema de zahar ars

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...