Topim untul si il dam deoparte sa se raceasca. Ouale intregi le mixam cu zaharul si un strop de sare pana devin crema. Adaugam untul topit si recisor,
Topim untul si il dam deoparte sa se raceasca.
Ouale intregi le mixam cu zaharul si un strop de sare pana devin crema.
Adaugam untul topit si recisor, esentele, lingurile de lapte si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt (va avea o consistenta nu lichida).
Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt si o nivelam frumos cu o spatula de plastic.
Asezam deasupra merele curatate, taiate in doua si apoi fiecare jumatate crestata cu cutitul in patratele(le afundam un pic in aluat)si le pudram cu putin zahar.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute Din cauza caldurii merele se vor desface.
O ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.
Pofta buna!
Reteta Tarta alpina de mere a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere
,
Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat
,
Tort cu mere si crema de zahar ars
De mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta de aluat. Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan,...
Naans cu branza topitaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura