Tarta Bakewell cu prune

Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 200g faina
  • 1 ou
  • Pentru gemul de prune:
  • 1kg de prune
  • 100g zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cuisoare si praf de ghimbir
  • Pentru crema de umplutura
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • o mana de migdale oparite (puteti folosi nuci sau alte soiuri de alune nesarate)
  • 4 oua
  • 100 g faina.

Mod de preparare

Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si un ou. Am format un aluat elastic (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina), l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat jumatate de ora in frigider. Din 500g de prune, am facut un mini-gem aromat - le-am tocat marunt si le-am fiert impreuna cu 100g zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare si praf de ghimbir.


Pentru umplutura - am amestecat 200 g unt su 150 g zahar in robotul de bucatarie, pana cand am obtinut o crema spumoasa. Apoi am adaugat 1 fiola de esenta de vanilie, si o mana de migdale oparite (puteti folosi nuci, sau alte soiuri de alune nesarate), apoi 4 oua, pe rand, si la sfarsit 100 g faina. Am bagat crema la frigider pentru jumatate de ora - asa zicea reteta, and I was in no hurry. In sfarsit, asamblarea: am intins aluatul si l-am pus in forma de tarta unsa cu unt, apoi l-am uns cu gemul meu aromat, deasupra am pus umplutura cu migdale, si on top of that, prunele ramase, taiate in felii. Am mai aruncat niste migdale tocate deasupra, si am bagat tarta la cuptor pentru o ora.


Se serveste felii, dupa ce s-a racit. Se poate pudra cu zahar vanilat.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca