Tarta Bakewell cu prune

Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 200g faina
  • 1 ou
  • Pentru gemul de prune:
  • 1kg de prune
  • 100g zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cuisoare si praf de ghimbir
  • Pentru crema de umplutura
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • o mana de migdale oparite (puteti folosi nuci sau alte soiuri de alune nesarate)
  • 4 oua
  • 100 g faina.

Mod de preparare

Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si un ou. Am format un aluat elastic (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina), l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat jumatate de ora in frigider. Din 500g de prune, am facut un mini-gem aromat - le-am tocat marunt si le-am fiert impreuna cu 100g zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare si praf de ghimbir.


Pentru umplutura - am amestecat 200 g unt su 150 g zahar in robotul de bucatarie, pana cand am obtinut o crema spumoasa. Apoi am adaugat 1 fiola de esenta de vanilie, si o mana de migdale oparite (puteti folosi nuci, sau alte soiuri de alune nesarate), apoi 4 oua, pe rand, si la sfarsit 100 g faina. Am bagat crema la frigider pentru jumatate de ora - asa zicea reteta, and I was in no hurry. In sfarsit, asamblarea: am intins aluatul si l-am pus in forma de tarta unsa cu unt, apoi l-am uns cu gemul meu aromat, deasupra am pus umplutura cu migdale, si on top of that, prunele ramase, taiate in felii. Am mai aruncat niste migdale tocate deasupra, si am bagat tarta la cuptor pentru o ora.


Se serveste felii, dupa ce s-a racit. Se poate pudra cu zahar vanilat.
Alte retete recomandate:

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa