Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

Tarta crocanta cu rubarba si capsuni este delicioasa si usor de preparat. Combinatia de texturi crocant in exterior si moale in interior te va face sa-ti doresti inca o felie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)
  • - 100 g margarina
  • - 100 g zahar pudra
  • - 1 ou
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - putina sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 3 fire rubarba
  • - 250 gr capsune proaspete/congelate
  • - 125 g zahar
  • - 2 linguri rase de amidon
  • - 1 ou
  • - zahar vanilat
  • - putina sare
  • Ingrediente pentru pasta crocanta:
  • - 25 g zahar
  • - 25 g zahar brun
  • - 40 g faina
  • - 25 g margarina

Mod de preparare

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare.
Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.

Batem oul spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amidonul si un strop de sare.
Rubarba se spala si se taie feliute nici prea groase nici prea subtiri. Capsunile se spala si se taie doar cele care sunt prea mari. Adaugam in crema si amestecam usor, inainte de a le pune pe tarta.
Ungem tava pentru tarta cu putina margarina, intindem aluatul in forma, astfel incat sa fie aluat si pe marginile formei. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25 de minute (pana incepe sa primeasca un pic de culoare pe margini).

Amestecam cele doua tipuri de zahar. Adaugam faina si margarina taiata cubulete mici. Amestecam cu mainile sau cu furculita pana se omogenizeaza.
Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu rubarba si capsuni si presaram deasupra pasta crocanta. Se da la cuptor pentru inca 30-40 de minute, pana devine aurie pasta crocanta si observati ca devine mai solida crema.

Pofta Buna!


Tarta crocanta cu rubarba si capsuni se serveste calduta.

Sursa acestei retete este blogul culinar DeliciousFlavours

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos