Tarta cu banane coapte si gem

Se ung usor cu ulei 12 forme mici de tarta. Se tapeteaza cu aluat si se acopera cu folie de aluminiu. Peste folie, se pun in fiecare tarta cate 8-10

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g foietaj
  • 6 banane
  • 250 g gem de portocale sau visine
  • nuci

Mod de preparare

Se ung usor cu ulei 12 forme mici de tarta. Se tapeteaza cu aluat si se acopera cu folie de aluminiu. Peste folie, se pun in fiecare tarta cate 8-10 boabe de fasole uscata. Se coc in cuptorul incins, cca 10 minute. Se curata bananele, se taie rondele si se coc 5 minute in cuptorul incins, pe o tava unsa cu ulei sau margarina. Se pun felii de banana in fiecare tarta coapta, se acopera cu gem usor incalzit (cat sa fie ceva mai moale) si se presara nuci tocate.

Se servesc calde sau reci.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu gem de caise

Chec pufos

Tarte cu fructe

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa