Tarta cu banane si rom

De ceva vreme am cautat o reteta delicioasa de tarta care sa imbine bananele cu romul, pentru ca amandoua imi plac :). Reteta lui Eric Lanlard m-a fermecat pur si simplu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100g unt nesarat
  • 200g biscuiti digestivi
  • 3 banane
  • feliate
  • 150g zahar de trestie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 2 oua
  • 200ml lapte de cocos
  • 70g nuca de cocos
  • 2 linguri rom
  • 350ml frisca lichida
  • 75g zahar pudra
  • 2 linguri extract de vanilie

Mod de preparare

Imi place la nebunie sa urmaresc retele lui Eric Lanlard la TV Paprika, iar aceasta reteta a intrat in topul preferintelor mele.

1. Topeste untul intr-o oala de marime medie si adauga biscuiti digestivi maruntiti, amestecand ca sa ii acoperi bine. Toarna amestecul intr-o tava de tarta de 23cm, astfel incat sa-i acopere si marginile.

2. Coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Scoate tava din cuptor si redu temperatura cuptorului la170 de grade.

3. Aseaza feliile de banana pe o coala de hartie pentru copt, presara deasupra zaharul brun si mirodeniile, acopera cu alta folie de hartie pentru copt, prinde marginile celor doua folii si baga-le la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se inmoaie bine. Scoate-le din cuptor fara sa opresti focul.

4. Pune ouale, laptele de cocos, fulgii de nuca de cocos, si romul intr-un bol si amesteca bine. Adauga bananele moi si toarna acest amestec deasupra bazei de biscuiti. Da tarta la cuptor pentru 25-30 de minute, dupa care las-o sa se raceasca.

5. Bate frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si vanilia si aseaz-o cu moturi deasupra tartei. Poti sa asezi deasupra felii de banane sau ciocolata alba sau neagra razuita. Lasa tarta cu banane la frigider 1 ora inainte sa o servesti.




Tarta cu banane si rom este delicioasa si se prepara usor si rapid.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca