Tarta cu branza dulce si visine

Tarta cu branza dulce si visine este un desert foarte gustos si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa amestecati ingredientele uscate cu margarina topita pentru a obtine un aluat moale.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 40 gr amidon
  • 1 varf cutit de praf de copt
  • 1 ou
  • 60 gr zahar ( 2 linguri)
  • 125 gr margarina
  • Crema:
  • 125 gr margarina
  • 1 pahar zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 60 gr amidon
  • 1 kg branza de vaci
  • visine (300-400 de gr)

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul, zaharul si margarina topita. Incepem sa le amestecam cu lingura de lemn si dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu mainile (este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat). Il faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pentru 30 de minute.

Crema: Intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou. Separat, intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma. Albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura. Scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram si o punem pe margine. Aluatul trebuie sa urce pe peretii formei. In forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta, punem visinele peste branza, si unele din ele in compozitie. Se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute dupa care am bagat-o la loc in cuptorul oprit, cu usa deschisa, si am tinut-o acolo pana s-a racorit cuptorul.


Se taie si se tapeteaza cu zahar.Reteta Tarta cu branza dulce si visine a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca