Tarta cu branza si cirese

1.Bateti branza pana devine cremoasa si ajutati treptat laptele condensat pana ce totul devine omogen. Adaugati sucul de lamaie si vanilia. 2.Varsati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cutie (250 g) de branza Philadelphia (am pus cam 250g de Mascarpone)
  • 1 cutie (300 ml) de lapte condensat dulce
  • 1/3 cana (75 ml) suc de lamaie
  • 1 lingurita (5 ml) extract de vanilie
  • 1 fund de tarta din biscuiti (23 cm) sau preparata dupa reteta de mai jos
  • 1 cutie (540 ml) de garnitura pentru tarta de cirese sau 550 gr. visine
  • 150 gr. zahar
  • 2 linguri de fecula

Mod de preparare

1.Bateti branza pana devine cremoasa si ajutati treptat laptele condensat pana ce totul devine omogen. Adaugati sucul de lamaie si vanilia.

2.Varsati in crusta de tarta pregatita.

3.Puneti pentru 3 ore la frigider.

4.Inainte de a servi, puneti peste tarta garnitura de cirese.

Pentru crusta de tarta am dat prin robot biscuitii, am adaugat cam 6-7 linguri de unt topit si 4-5 linguri de pralin (nuci caramelizate si rasnite) care in reteta nu sunt cerute, am amestecat totul si am presat bine intr-o forma de tarta. Am copt la 400F pentru 10-12 minute.

350 g visine + 150 g zahar puse pe foc pana se dezgheata visinile si se topeste zaharul. Am dizolvat 2 linguri de fecula intr-un pic de suc lasat de visine si am aduagat-o peste ele cand erau fierbinti. Am lasat un pic pe foc sa se ingroasa. Am dat-o deoparte si am mai adaugat 200 g visine congelate.

Si cand garnitura s-a racit suficient, am pus-o pe tarta peste compozitia de branza.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu branza si cirese a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro

Alte retete cu visine gasiti aici:

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tarta cu fructe (visine),

Placinta cu visine/fructe

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...