Tarta cu capsuni si creme patissiere

Tarta cu capsuni si creme patissiere este o prajitura delicioasa, fiind una dintre multele retete la care se poate folosi aceasta crema.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 90g unt
  • 80g zahar
  • 1/2lg de sare
  • 1lg coaja rasa de lamaie
  • 150g faina
  • 1ou
  • 1-2lg apa rece
  • Pentru creme patissiere:
  • 300ml lapte
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 50g zahar
  • 1lg faina
  • capsuni pt decor

Mod de preparare

In primul rand preparam aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu sarea, mixam bine untul cu zaharul, si oul cu apa rece il batem cu o furculita. Adaugam oul peste unt, iar apoi acest amestec peste faina. Tapetam o forma de tarta cu aluatul si bagam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute (cu boabe de fasole deasupra daca doriti sa se pastreze forma de tarta).

Pentru a prepara creme patissiere:
Punem laptele impreuna cu semintele de vanilie intr-o oala, la foc mediu si lasam pana da in clocot. Intre timp mixam bine ouale impreuna cu zaharul, pana devine o compozitie pufoasa, iar galbenusurile se deschid la culoare. Abia apoi adaugam lingura de faina.
Turnam putin cate putin din laptele cald in compozitia de galbenusuri, dupa care punem din nou pe foc mic (sau la baie de aburi).
Aducem crema la punctul de fierbere amestecand incontinuu, pana cand se ingroasa. Se lasa pe foc pana cand se vad primii bulbuci.
Se ia crema de pe foc, se incorporeaza o nuca de unt si se acopera cu folie alimentara. Sepoate pastra la frigider pana cand e nevoie de ea, fiind utila la diverse retete de prajituri cu crema.

Dupa cele 15 minute in care aluatul nostru a stat la cuptor, il scoatem, il lasam sa se raceasca, intindem crema uniform cu o lingura si decoram cu capsuni proaspeti.


Tarta cu creme patissiere si capsuni se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovleac placintar

Supa crema de dovleac placintar
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca