Tarta cu crema de branza si merisoare

Aceasta reteta de tarta imbina perfect textura cremoasa a cremei de branza cu gustul acrisor al merisoarelor. Este un deliciu culinar caruia nu-i vei putea rezista.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 170g unt nesarat la temperatura camerei
  • 40g zahar pudr
  • 240g faina
  • un varf de nucsoara
  • un varf de sare
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa rece
  • 100g nuci
  • maruntite
  • Pentru umplutura:
  • 250g creme fraiche
  • 250 mascarpone
  • 150ml frisca lichida
  • 120g zahar
  • 2lg esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 2 maini sanatoase de merisoare
  • 95g zahar brun
  • 50g zahar tos
  • 170g suc de portocale
  • un varf de nucsoara

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul mixeaza impreuna untul, zaharul, faina, nucsoara si sarea pana cand se formeaza o bila de aluat. Adauga galbenusul si lingura de apa rece. Apoi nucile maruntite si amesteca usor pana se incorporeaza in aluat. Formeaza o bila din aluat, imbrac-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru o ora.

Intinde aluatul de tarta racit pe o suprafata cu faina si intide-l cu sucitorul, dupa care aseaza-l cu grija intr-o forma de tarta cu fund detasabil. Inteapa-l cu furculita si pune-l inapoi in frigider pentru 30 de minute. Daca ti-a mai ramas aluat poti sa il decupezi in diferite forme pe care sa le asezi deasupra ultimului strat.

Dupa cele 30 de minute incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius, acopera aluatul cu folie de aluminiu unsa cu unt, si aseaza deasupra foliei boabe de fasole. Coace pentru 25 de minute, dupa care scoate boabele de fasole si folia si mai lasa pentru inca 15-20 de minute pana cand se rumeneste dupa care lasa-l sa se raceasca complet.

Pentru a face crema combina creme fraiche, mascarpone, zaharul si vanilia si mixeaza-le pana cand devine un amestec cremos.

Apoi bate frisca lichida, adauga amestecul de branza si amesteca usor pana cand se omogenizeaza amestecul, dupa care toarna crema in crusta gata pregatita.

Pentru topping, pune la foc mic intr-o oala merisoarele, zaharul brun, sucul de portocale si nucsoara, adu la fierbere amestecand din cand in cand, si mai lasa-l pentru 20 de minute, pana cand se ingroasa. Lasa-l sa se raceasca dupa care aseaza-l si intinde-l deasupra cremei de branza.

 


Tarta cu crema de branza si merisoare se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii