Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit. Se imbraca bine o forma (sa nu poata curge crema, care este destul de subtire). Se aseaza amestecu
Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit.
Se imbraca bine o forma (sa nu poata curge crema, care este destul de subtire).
Se aseaza amestecul de biscuiti pe fundul formei, se niveleaza si preseaza bine cu dosul lingurii.
Se da la rece pana preparam crema:
Ouale se freaca bine cu zaharul, se pune coaja de lamaie, apoi se adauga cate putin unt topit, mestecandu-se in continuu.
Se pune la fiert pe aburi pana se ingroasa un pic.
Se lasa sa se raceasca complet...o sa fie putin mai groasa.
Se adauga sucul de lamaie si mascarpone (de preferat invers: crema peste mascarpone, apoi sucul).
Se toarna crema peste baza si se da la congelator cateva ore sau de seara pana a doua zi.
Se scoate cu 20 minute inainte de servire si se orneaza cu frisca (sau dupa preferinte).
Pofta buna!
Reteta Tarta cu lamaie a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro
Alte retete cu lamaie gasiti aici:
Tiramisu cu lamaie,
Chec cu lamaie si seminte de mac,
Tort cu lamaie
Descoperă alaturi de Andra Mihail rețeta delicioasă de mousse de căpșuni cu iaurt, un desert ușor și răcoritor...
Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura