Tarta cu mere si ciocolata este o delicioasa prajitura pe care o puteti pregati in orice sezon. Pentru aceasta reteta de tarta cu mere aveti nevoie de 6 mere, oua, faina, zahar si praf de copt.
Tarta cu mere si ciocolata este un desert excelent pentru orice anotimp. Se prepara intai umplutura care trebuie sa se raceasca inainte de a fi folosita..
Se curata merele de coaja si de seminte, apoi se taie felii subtiri. Se arde zaharul si, cand este maroniu, se adauga merele. Se mesteca mereu si se tin pe foc pana se inmoaie merele. Se da la racit.
Intre timp se prepara blatul pentru tarta cu mere.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se incorporeaza treptat galbenusurile, apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitia blatului intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se adauga merele si se intinde stratul bine, apoi se toarna restul de aluat. Se coace la 200 grade, 40-45 minute. Tarta cu mere se scoate din cuptor si, calda fiind, se rade ciocolata deasupra.
Se serveste calda sau rece cu frisca sau inghetata de vanilie.
Alte retete de prajituri recomandate:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa