Tarta cu mere si ciocolata

Tarta cu mere si ciocolata este o delicioasa prajitura pe care o puteti pregati in orice sezon. Pentru aceasta reteta de tarta cu mere aveti nevoie de 6 mere, oua, faina, zahar si praf de copt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 6 mere
  • 6 lingurite de zahar
  • Decor:
  • ciocolata de menaj

Mod de preparare

Tarta cu mere si ciocolata este un desert excelent pentru orice anotimp. Se prepara intai umplutura care trebuie sa se raceasca inainte de a fi folosita..
Se curata merele de coaja si de seminte, apoi se taie felii subtiri. Se arde zaharul si, cand este maroniu, se adauga merele. Se mesteca mereu si se tin pe foc pana se inmoaie merele. Se da la racit.
Intre timp se prepara blatul pentru tarta cu mere.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se incorporeaza treptat galbenusurile, apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitia blatului intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se adauga merele si se intinde stratul bine, apoi se toarna restul de aluat. Se coace la 200 grade, 40-45 minute. Tarta cu mere se scoate din cuptor si, calda fiind, se rade ciocolata deasupra.


Se serveste calda sau rece cu frisca sau inghetata de vanilie.
Alte retete de prajituri recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti

Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară! Cu un pic de răbdare veți prepara...

Cartofi umpluti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca