Tarta cu mere si scortisoara este un desert de iarna minunat ce iti umple bucataria de arome. Nu este deloc greu de preparat, dar va avertizez ca se va termina foarte repede.
Preparare aluat pentru tarta:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam oul,apa rece,iar la sfarsit faina cernuta,sarea si amestacam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste.
Invelim aluatul obtinut intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt.
Taiem excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si intepam aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Preparare umplutura:
Merele spalate se curata de coaja, se taie cuburi,apoi se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara,pana cand scade aproape toata zeama.
Lasam sa se raceasca cateva minute si le adaugam peste aluatul de tarta.
Deasupra intindem cateva fasii de aluat,si dam la cuptor timp de 25- 30 minute,pana devine usor rumena la suprafata .
Tarta cu mere se lasa la rece cateva minute inainte de a fi taiata si servita.
Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar http://simonapatras.blogspot.ro/
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti