Tarta cu prune si invelis crocant

Tarta cu prune si invelis crocant este o delicioasa prajitura cu prune. O puteti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 150 g faina
  • 100 g migdale macinate fin
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 1
  • 5 kg prune
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Stratul crocant:
  • 100 g faina
  • 50 g migdale macinate fin
  • 50 g unt rece
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Tarta cu prune si invelis crocant este o delicioasa prajitura cu prune. O puteti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.
Se face prima data blatul. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.


Pentru umplutura se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii.
Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom.


Stratul crocant il obtineti asa: se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.

Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.
Tarta cu prune si invelis crocant se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.


Tarta cu prune si invelis crocant se serveste calda ori dupa ce s-a racit. Poate fi insotita de cafea ori de un glob de inghetata de vanilie.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Felii de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii