Tarta cu prune si invelis crocant este o delicioasa prajitura cu prune. O puteti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.
Tarta cu prune si invelis crocant este o delicioasa prajitura cu prune. O puteti face cu fructe proaspete sau cu fructe din compot.
Se face prima data blatul. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Pentru umplutura se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii.
Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom.
Stratul crocant il obtineti asa: se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.
Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.
Tarta cu prune si invelis crocant se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.
Tarta cu prune si invelis crocant se serveste calda ori dupa ce s-a racit. Poate fi insotita de cafea ori de un glob de inghetata de vanilie.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti