Tarta cu struguri

Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul. Se lasa 15 min apoi se incorporeaza in faina impreuna cu untul topit. Se lasa aluatul la dospit 35 min. Se

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 200 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 30 g zahar
  • sare
  • 30 g unt moale
  • 100 ml lapte
  • Umplutura: 3 oua
  • 60 g zahar
  • 1 praf budinca de vanilie
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 200 ml frisca
  • 400 g struguri

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul. Se lasa 15 min apoi se incorporeaza in faina impreuna cu untul topit. Se lasa aluatul la dospit 35 min. Se separa ouale iar galbenusele se bat cu zaharul si coaja de lamaie. Se amesteca cu zeama de lamaie, praful de budinca si albusele batute spuma tare. Frisca se incorporeaza in crema si se amesteca totul usor. Se intinde aluatul intr-o tava tapetata cu faina si se pune deasupra crema si strugurii. Se lasa 25 min la loc cald apoi se coace la foc potrivit.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii