Tarta de migdale cu nectarine si capsuni

Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja de portocala, zaharul cu vanilie si se mixeaza, pana se tripleaza volumul. Amestecam mi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul de tarta:
  • 60 g migdale macinate(decojite daca se poate)
  • 30 g faina
  • 4 oua marime medie
  • 60 g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala(eu am folosit cumparata la plic)
  • 1 zahar cu vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 pliculet de Tortenguss (caragen)
  • fructe-eu am ales nectarine si cateva capsune
  • pentru culoare.

Mod de preparare

Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja de portocala, zaharul cu vanilie si se mixeaza, pana se tripleaza volumul. Amestecam migdalele cu faina si praful de copt, le incorporam usor la spuma de oua si turnam acest amestec intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam in cuptorul incalzit in prealabil la 170°C, timp de maxim 25 minute. Intre timp pregatim fructele, pe care le stropim cu putin suc de lamaie, pentru a-si pastra culoarea vioaie.
Cand blatul e copt, il rasturnam pe un gratar la racit. Acest timp il folosim pentru a face budinca, pe care o preparam dupa indicatiile de pe plic. Aveti grija sa nu faceti ca mine, si sa o turnati peste blat, cand acesta se afla inca pe gratar! Am reusit sa-l transport pe platou, bagand doua cutite foarte late si lungi sub blat. Ajuns intreg pe platou !! L-am decorat cu fructe. Tortenguss-ul l-am peparat dupa plic.


Dupa ce e gata se lasa macar o ora la rece. Dupa acest interval se feliaza si se serveste. Daca doriti puteti adauga frisca sau inghetata de vanilie. Reteta Tarta de migdale cu nectarine si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...