Tarta inghetata de lamaie in crusta de ciocolata

Tarta de lamaie inghetata, in crusta de ciocolata este un desert simplu, cu gust bogat perfect pentru zilele calde de vara. Daca mai puneti si niste fructe proaspete de vara succesul este garantat.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru un tort (8 portii zic ei dar aici se mananca portii-mamut)
  • 200 grame ciocolata de menaj
  • 20 g unt
  • 4 oua
  • 180 g zahar praf
  • suc si coaja de la 2 lamai
  • 12 foi de gelatina
  • 250 ml smantana lichida
  • unt (suplimentar)
  • fructe proaspete (optional)

Mod de preparare

Am topit ciocolata pe aburi, cu 3 linguri de apa.

Am uns o forma rotunda (oala in cazul meu) cu unt si am tapetat-o cat se poate de bine cu hartie de copt.

Dupa ce s-a topit ciocolata, am adaugat untul si am amestecat. Cu aceasta compozitie se tapeteaza foarte bine recipientul tapetat cu hartie de copt si se da la frigider.

Am batut albusurile si frisca spuma, separat, in doua boluri diferite. Apoi galbenusurile impreuna cu zaharul, dupa care am adaugat coaja de lamaie.

Am incalzit sucul celor celor 2 lamai si i-am adaugat gelatina, apoi am adaugat la galbenusuri, apoi am adaugat pe rand albusurile si frisca, si fructele proaspete daca doriti, dupa care am turnat toata compozitia in oala pregatita.

Apoi am bagat la congelator pentru min. 6 ore. Cand s-a betonat am scos-o din forma si am scos hartie de copt, am intors-o pe o farfurie si gata

Mentionez ca nu iese super mare dar e buna de tot.

Tarta inghetata de lamaie se scoate din congelator cu 1 ora inainte de a fi servita.


Reteta de tarta inghetata de lamaie in crusta de ciocolata a fost propusa de Carmiris pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca