Tarta de lamaie inghetata, in crusta de ciocolata este un desert simplu, cu gust bogat perfect pentru zilele calde de vara. Daca mai puneti si niste fructe proaspete de vara succesul este garantat.
Am topit ciocolata pe aburi, cu 3 linguri de apa.
Am uns o forma rotunda (oala in cazul meu) cu unt si am tapetat-o cat se poate de bine cu hartie de copt.
Dupa ce s-a topit ciocolata, am adaugat untul si am amestecat. Cu aceasta compozitie se tapeteaza foarte bine recipientul tapetat cu hartie de copt si se da la frigider.
Am batut albusurile si frisca spuma, separat, in doua boluri diferite. Apoi galbenusurile impreuna cu zaharul, dupa care am adaugat coaja de lamaie.
Am incalzit sucul celor celor 2 lamai si i-am adaugat gelatina, apoi am adaugat la galbenusuri, apoi am adaugat pe rand albusurile si frisca, si fructele proaspete daca doriti, dupa care am turnat toata compozitia in oala pregatita.
Apoi am bagat la congelator pentru min. 6 ore. Cand s-a betonat am scos-o din forma si am scos hartie de copt, am intors-o pe o farfurie si gata
Mentionez ca nu iese super mare dar e buna de tot.
Tarta inghetata de lamaie se scoate din congelator cu 1 ora inainte de a fi servita.
Reteta de tarta inghetata de lamaie in crusta de ciocolata a fost propusa de Carmiris pe forum culinar.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii