Tarta marbree

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Lamaia se spala, se rade coaja si i se extrage sucul. Ouale se bat cu zahar, unt topit, su

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foitaj 0.500 kg
  • ciocolata 0.150 kg
  • lamaie 0.150 kg
  • oua 5 buc
  • unt 0.075 kg
  • zahar pudra 0.200 kg

Mod de preparare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Lamaia se spala, se rade coaja si i se extrage sucul. Ouale se bat cu zahar, unt topit, suc de lamaie, coaja de lamaie pana cand amestecul devine o crema. Apoi se amesteca cu ciocolata topita pe bain-marie. Foitajul se modeleaza in forma de tarta si se inteapa in mijloc cu furculita. Deasupra se toarna crema sub forma de grila. Se coace la foc mic 30 minute.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

O mancare usoara si aromata facuta cu biban in cuptor, impachetat in hartie de copt.  Pentru aceasta Reteta de...

Reteta de peste pe pat de legume in papillote
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca