Tarte cu martipan si coacaze

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • unt - 50 g
  • oua - 1 buc
  • faina - 150 g
  • lapte - 10 ml
  • zahar - 10 g
  • un praf de sare
  • extra: boabe de linte sau orez pentru copt
  • Umplutura:
  • martipan (pasta de migdale)- 150 g
  • unt - 100 g
  • oua - 2 buc
  • Topping:
  • coacaze negre, rosii si albe - 300 g
  • praf de jeleu transparent - 1 plic
  • suc de portocale - 200 ml
  • zahar - 2 linguri

Mod de preparare

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de inox, paleta pentru framantat si paleta pentru curatarea peretilor vasului.
• adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios
• inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute
• intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l apoi in doua forme de tarta mai mici (puteti folosi si o forma mai mare)
• taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul
• coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini
• scoateti tartele din cuptor si indepartati folia de copt si lintea, apoi intepati blatul cu furculita
• mixati pasta de migdale cu untul moale si ouale pana obtineti o crema
• turnati crema peste blatul de tarta si coaceti din nou pana se rumeneste usor deasupra (aproximativ 20 de minute)
• scoateti tartele din cuptor si lasati-le sa se raceasca
• amestecati praful de jeleu cu zaharul si sucul de portocale, apoi puneti pe foc 1 minut
• adaugati coacazele colorate si impartiti-le in mod egal pe cele doua tarte
• puneti tartele la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.

Savurati!

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

A inceput sa-mi placa sa fac tarte si cum aveam branza de la tara si dovlecel am zis ca este o ocazie perfecta ca sa fac o...

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise