Tarte cu struguri

Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 lingura apa rece
  • 1 ou
  • 90 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr boabe struguri
  • sirop din dulceata

Mod de preparare

Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 2 ore. Se ung cu unt formele pentru tarte mici. Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie rondele putin mai mari decat formele si se preseaza aluatul in ele. Se inteapa aluatul cu o furculita, se acopera cu o hartie si se pun cateva boabe de fasole ca sa-l apese. Se coc tartele in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Cand sunt gata, tartele se scot din forme, se pun pe un platou si se

umplu cu boabe de struguri peste care se toarna sirop din dulceata,

dupa gust.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu mere si crema de branza

Budinca de orez cu mere

Tort de mere

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!