Tarte Tatin – tarta rasturnata cu mere

De Mos Nicolae, Junior Chef Andrei pregateste o tarta rasturnata cu mere, vestita si irezistibila tarte Tatin.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura:
  • Mere - 6-7 buc (depinde de diametrul tigaii)
  • Zahar - 200 g
  • Unt rece felii subtiri - 125 g
  • Scortisoara - 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa - 1 lingurita
  • Fresh de lamaie pentru stropit merele
  • Esenta de vanilie – 1 lingurita
  • Aluat:
  • Faina alba - 1
  • Otet - 1 lingurita
  • Unt rece taiat cubulete - 125 g
  • Apa foarte rece - 3 linguri
  • Un praf de sare

Mod de preparare

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii;


2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze.


3. Pune zaharul in tigaie la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu partea bombata in jos. Incerca sa le intercalezi astfel incat sa acoperi toata suprafata din tigaie. Pune pe deasupra coaja rasa de portocala si scortisoara;


4. Lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa fiarba si stropeste din cand in cand merele cu sucul format in tigaie, folosind o lingurita; 5. Intre timp prepara aluatul. Amesteca faina cu sarea intr-un robot de bucatarie, cu atasamentul de framantare. Adauga apoi otetul si untul rece;


6. Bate pe viteza medie pana ajunge la consistenta ca de branza dulce. Adauga apa rece si lasa sa se inchege cam 2 min; 7. Pudreaza blatul de lucru si rastoarna aluatul. Framanta-l putin, cca 30 de secunde pana se leaga, pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider;


8. Cand compozitia de pe foc s-a inchegat si are consistenta mierei, da-o la o parte de pe foc. Intinde aluatul si pune-l deasupra tigaii.


9. Impatureste bine marginile cu ajutorul unui cutit mic sau cu o furculita.


10. Pune tigaia in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pentru 20-25 de minute pana se rumeneste;


11. Scoate tigaiacu grija si o pune-o pe un tocator;


12. Pune deasupra o farfurie mare si intoarce-o cu o miscare rapida, avand grija sa nu te arzi cu caramelul fierbinte;


13. Serveste fiecare felie in parte cu cate un scoop generos de inghetata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa