Tiramisu reţetă cu ciocolata

Tiramisu reţetă originala nu include pere, insa se fac o serie de variatii ale acestei retete de la tiramisu cu lamaie si pana la tiramisu cu pere.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 portii:
  • 150 g mascarpone
  • 8 biscuiti umpluti cu ciocolata
  • 2 pere
  • 4 oua
  • 50 g zahar pudra
  • 20 ml amaretto sirop
  • 1 lingurita cafea instant
  • 80 ml apa calda
  • 1 linguita cacao amara
  • 1 un varf de sare

Mod de preparare

Reteta originala de tiramisu nu include pere, insa se fac o serie de variatii ale acestei retete de la tiramisu cu lamaie si pana la tiramisu cu pere. Pentru prezenta reteta se curata para si se taie cubulete. Intr-o canita se dilueaza cafeaua cu apa calduta, amestecati cuburile de pere cu cafeaua si lasati la marinat. Galbenusurile se freaca cu 25 g zahar pudra pana se albesc bine, apoi se pune mascarpone, amestecati bine, se bat albusurile cu varful de sare si cu 25g de zahar pana ramane tare. Adaugati la galbenusurile cu mascarpone si zahar. Puneti siropul amaretto si amestecti cu atentie sa nu se lase crema.


Intr-o cupa frumoasa puneti perele marinate in cafea apoi biscuiti cu ciocolata sfarimati, iar peste puneti crema la final cateva cuburi de pere, pudrati cu cacao amara. Se tine la frigider 12 ore.

Reteta Tiramisu ciocolata-pere a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca