Tiramisu reţetă originala

Pentru Tiramisu reţetă originala , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 20 de portii
  • super crema Mascarpone - 500 g
  • oua - 4 bucati
  • zahar - 160 g
  • cafea - 400 ml
  • lapte - 200 ml
  • coniac sau rom - 150 ml
  • piscoturi - 400 g

Mod de preparare

Pentru Tiramisu reţetă originala se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea. Galbenusurile se amesteca cu super crema Mascarpone. Albusurile batute spuma cu zahar se adauga peste super crema amestecata cu galbenusuri; se amesteca totul lejer. Se pregateste cafeaua la filtru (sau la ibric) si se strecoara, se adauga coniac sau rom si lapte. Piscoturile se aseaza unul langa altul, se intinde crema rezultata in strat gros de cca 1 cm; peste rema se aseaza inca un rand de piscoturi umezite in sirop, se intinde un strat de crema, se uniformizeaza prajitura si se lasa la rece cateva ore.

Cand prajitura tiramisu se serveste se portioneaza dupa dorinta si se cerne cacao.

Aceasta prajitura a aparut de putin timp in tara noastra (provine din Italia), este de exceptie, satisfacand si cele mai exigente gusturi.


Tiramisu cu cafea si cognac se serveste rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...