Tiramisu reţetă originala

Pentru Tiramisu reţetă originala , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 20 de portii
  • super crema Mascarpone - 500 g
  • oua - 4 bucati
  • zahar - 160 g
  • cafea - 400 ml
  • lapte - 200 ml
  • coniac sau rom - 150 ml
  • piscoturi - 400 g

Mod de preparare

Pentru Tiramisu reţetă originala se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea. Galbenusurile se amesteca cu super crema Mascarpone. Albusurile batute spuma cu zahar se adauga peste super crema amestecata cu galbenusuri; se amesteca totul lejer. Se pregateste cafeaua la filtru (sau la ibric) si se strecoara, se adauga coniac sau rom si lapte. Piscoturile se aseaza unul langa altul, se intinde crema rezultata in strat gros de cca 1 cm; peste rema se aseaza inca un rand de piscoturi umezite in sirop, se intinde un strat de crema, se uniformizeaza prajitura si se lasa la rece cateva ore.

Cand prajitura tiramisu se serveste se portioneaza dupa dorinta si se cerne cacao.

Aceasta prajitura a aparut de putin timp in tara noastra (provine din Italia), este de exceptie, satisfacand si cele mai exigente gusturi.


Tiramisu cu cafea si cognac se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu sos de prune și somon fume

Maratonul sandwich-urilor continuă! :) Nu sunt neapărat adepta sandwich-urilor clasice, le prefer pe cele, să zicem,...

Sandwich cu sos de prune și somon fume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca