Torta di riso este o prajitura italiana cu orez, un desert traditional si delicat bazat pe orez cu lapte. Prajitura este un desert intalnit mai ales in parte de nord a Italiei.
Decojeste migdalele si marunteste-le impreuna cu doua linguri de zahar. Pregateste orezul si fierbe-l in lapte pana cand este facut, adauga ingredientele ce ii dau aroma, amestecand incontinuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. cand e gata, ia-l de pe foc si doar dupa ce s-a racit, adauga ouale intregi si amesteca bine.
Toarna acest amestec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faramituri de paine sau pesmet, si bag-o la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru aproximativ jumatate de ora.
Prajitura cu orez se serveste a doua zi, pudrata cu zahar caramelizat.
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa