Torta di riso (prajitura cu orez)

Torta di riso este o prajitura italiana cu orez, un desert traditional si delicat bazat pe orez cu lapte. Prajitura este un desert intalnit mai ales in parte de nord a Italiei.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1l lapte
  • 200g orez
  • 150g zahar
  • o mana de migdale
  • 2lg coaja de lamaie
  • 3 oua
  • suc de lamaie
  • un varf de sare

Mod de preparare

Decojeste migdalele si marunteste-le impreuna cu doua linguri de zahar. Pregateste orezul si fierbe-l in lapte pana cand este facut, adauga ingredientele ce ii dau aroma, amestecand incontinuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. cand e gata, ia-l de pe foc si doar dupa ce s-a racit, adauga ouale intregi si amesteca bine.

Toarna acest amestec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faramituri de paine sau pesmet, si bag-o la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru aproximativ jumatate de ora.

Prajitura cu orez se serveste a doua zi, pudrata cu zahar caramelizat.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide