Tosca, prajitura delicioasa cu mac

Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi se pun si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200g zahar pentru blat si alte 8 linguri pentru crema
  • 50g nuca de cocos+ 100g mac
  • 4 linguri faina
  • un plic praf de budinca de vanilie
  • 300g margarina sau unt
  • 250g ciocolata
  • biscuiti cu cacao 300g
  • 300ml lapte
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi se pun si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil, timp de 15-20 min la temperatura medie.

Crema : 8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie.

Se fierbe compozitia la bain-marie pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece se adauga 300g de margarina sau unt. Crema se intinde uniform peste blat.

Deasupra cremei se aseaza biscuiti cu cacao unul langa altul acoperind toate suprafata blatului.

Peste biscuiti se toarna ciocolata topita.
Reteta Tosca, prajitura delicioasa cu mac a fost propusa de Dany B

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!