Trandafiri cu crema de zahar ars si blat

Pentru inceput se prepara crema de zahar ars. Se caramelizeaza zaharul, se unge forma,intr-un vas separat se amesteca laptele,ouale,zaharul pana la om

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema de zahar ars:
  • 3 oua
  • 1/2 lapte (500ml)
  • 1 cana zahat
  • esenta(rom/vanilie)
  • Blat
  • 2oua
  • 2linguri zahar
  • 2linguri faina

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara crema de zahar ars. Se caramelizeaza zaharul, se unge forma,intr-un vas separat se amesteca laptele,ouale,zaharul pana la omogenizare. Se toarna in formele deja unse cu zaharul caramelizat. Se baga la cuptor pentru 15-20 minute in functie de marimea formei.

Trecem apoi la blat. Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul. Se bat pana se face spuma densa. Se adauga faina. Compozitia de blat formata se pune peste crema de zahar ars si se introduce dinou la cuptor pentru 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca apoi se scot din forma.


Se serveste rece. Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...