Trandafiri cu crema de zahar ars si blat

Pentru inceput se prepara crema de zahar ars. Se caramelizeaza zaharul, se unge forma,intr-un vas separat se amesteca laptele,ouale,zaharul pana la om

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema de zahar ars:
  • 3 oua
  • 1/2 lapte (500ml)
  • 1 cana zahat
  • esenta(rom/vanilie)
  • Blat
  • 2oua
  • 2linguri zahar
  • 2linguri faina

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara crema de zahar ars. Se caramelizeaza zaharul, se unge forma,intr-un vas separat se amesteca laptele,ouale,zaharul pana la omogenizare. Se toarna in formele deja unse cu zaharul caramelizat. Se baga la cuptor pentru 15-20 minute in functie de marimea formei.

Trecem apoi la blat. Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul. Se bat pana se face spuma densa. Se adauga faina. Compozitia de blat formata se pune peste crema de zahar ars si se introduce dinou la cuptor pentru 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca apoi se scot din forma.


Se serveste rece. Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca