Triunghiuri cu nuca

Se prepara o coca din aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de ½ cm si se taie patrate. Se ung cu ou numai doua din marginile patratului in ung

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 400 g unt
  • 1 ou
  • 300 g nuca
  • 100 g zahar
  • putin lapte

Mod de preparare

Se prepara o coca din aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de ½ cm si se taie patrate. Se ung cu ou numai doua din marginile patratului in unghi, se pune la mijloc nuca data prin masina, amestecata cu zahar pudra si oparita cu putin lapte. Peste marginile unse cu ou, se rasfring marginile neunse si se formeaza un triunghi. Se lipesc marginile, apasind cu degetul. Se ung cu ou, se dau la cuptor la foc iute. Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si se insiropeaza bine cu sirop rece si bine legat.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...