Cheesecake in stil New York

Cheesecake-ul este o reteta usoara, potrivit pentru zilele calde de vara. Poate fi adaptat cu fructele preferate, sau lasat simplu, fara fructe. Noi am decorat cu fructe in forma steagului americii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pesmet prajit 230 gr
  • oua 2+5
  • branza de vaci 1 kg si 135 grame
  • zahar 350 grame
  • faina 25 gr
  • coaja rasa de la o lamie
  • vanilie 5 grame
  • frisca 65 gr.

Mod de preparare

Cheesecake-ul este un desert clasic, ce dateaza de pe vremea Greciei antice. De obicei se prepara cu o crusta crocanta, si crema de branza, ce difera de la tara la tara. In America se foloseste crema de branza (ca si Philadelphia), in Italia se foloseste ricotta, iar in Germania quark-ul. Voi puteti alege ce tip de branza doriti pentru prepararea acestui cheesecake daca vi se pare ca Philadelphia e prea costisitoare.

Se separa doua oua in albusuri si galbenusuri. Se amesteca pesmetul de prajituri cu albusulul de la cele doua oua. Se pune amestecul obtinut intr-o tava de tort cu marginile detasabile, unsa in prealabil, prin presare pe fundul tavii si pe 2/3 din marginile tavii. Se pune la rece. In vasul mixerului se amesteca branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie si vanilia la viteza mare. Se adauga 5 oua si cele doua galbenusuri, unul cate unul, amestecand de fiecare data. La sfarsit se adauga frisca. Se toarna in tava cu amestecul de pesmet racit. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 260 grade C timp de 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 120 grade C si se coace pana cand este gata, circa 50 - 60 minute. Se raceste complet.

Se decoreaza cu frisca proaspata daca doriti si fructe. Noi am ales varianta cu afine si capsuni, prajitura noastra devenind un desert potrivit pentru sarbatoarea din 4 iulie - Ziua Independentei.


Cheesecake-ul New York style se lasa la frigider peste noapte, si se serveste a doua zi detasand marginile tavii.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii