Pavlova cu ananas

Am vazut tot mai multe retete de pavlova foarte frumoase si am zis ca trebuie sa incerc. Am citit cu atentie toate sfaturile date de fetele care au incercat si au si reusit sa o faca perfect si m-am pus pe treaba. Pavlova este deosebita, desi sectiunile nu arata foarte bine este foarte gustosa, dulce, crocanta la exterior si moale la interior.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -120 gr zahar
  • -putina sare
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • Pt caramelizat ananasul:
  • -2 linguri zahar
  • -50 gr unt
  • Pt crema:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -100 gr ciocolata alba
  • -50 gr ananas taiat cubulete mici si caramelizat
  • Pt toping:
  • -200 gr ananas taiat cuburi si caramelizat .
  • -1 portocala rosie curatata si taiata

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie. Pregatim o tava pe care punem hartie de copt. Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 100 grade.

Albusurile se mixeaza cu sarea si adaugam usor zaharul si batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului si ramane mot in castron. Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mixam putin, e suficient pana se incorporeaza (aproximativ 2 minute).

Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem lucre bine. In mijloc turnam bezeau si cu o intindem formand in mijlocul ei o groapa. Dam tava la cuptorul incins si coacem la 100 grade timp de jumate de ora si apoi crestem temperature la 110 grade si mai coacem inca 30-40 minute. Lasam sa se raceasca in cuptor. Ananasul proaspat il curatam de coaja si de mijlocul tare si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar sa se caramelizeze, cand a prins culoare punem untul si lasam sa se topeasca. Adaugam bucatile de ananas, amestecam astfel incat sa ajunag pe toate partile zaharul cu untul. Ananasul va lasa si el sucul si se va gati frumos. Lasam sa se raceasca.


Crema:


Ciocolata o rupem bucati si o punem in frisca. Incalzim la foc mic amestecand bine pana cand este toata ciocolata topita . Lasam sa se raceasca bine.


Cand este rece punem mascarponele si mixam pana avem o crema densa dar pufoasa. Adaugam 2-3 linguri de ananas caramelizat si mai amestecam putin. Asezam bezeua pe un platou, punem in mijloc crema si nivelam iar deasupra imparstiem restul de ananas caramelizat si bucati de portocala rosie.


Cu sucul lasat de ananas si sucul de la portocala pe care am tataia (sucul care l-a lasat ea in timp ce am taiat-o0 stropim pavlova. Dam la rece si servim a doua zi de preferinta. Am pus de décor si un capsune si cateva frunzulite de menta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii