Cacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie (sau zeama de lamiie), s
Cacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie (sau zeama de lamiie), se amesteca bine si apoi se lasa la racit. Cind s-a racit se pun pe rind galbenusurile de la cele 8 oua amestecind usor. Compozitia astfel obtinuta se separa in 1/4 si 3/4 (se poate face mai bine imparteala luind cu lingura si punind intr-un recipient o lingura, in altul 3 - ca sa se poata imparti bine).
In ¼ din compozitie, se adauga albusurile de la cele 8 oua batute spuma si faina amestecindu-se usor. Se toarna apoi intr-o tava tapetata cu faina si unt si se da la cuptor aprox. 30 de minute. Cind blatul este gata, se lasa putin la racit si se taie in mai multe straturi (depinde cit de inalt este), de obicei in 3 straturi.
Din restul de compozitie (¾) se face crema adaugindu-se untul, romul si coaja de portocala. Untul se lasa in prealabil la temperatura camerei ca sa fie moale cind se incepe sa se amestece. Crema astfel obtinuta se pune intre feliile de blat. Ultimul strat de deasupra se pune din crema (daca se serveste cu crema englezeasca) sau din frisca.
Iată rețeta cea mai simplă de pancakes pufoase cu banane și afine, gata în doar câteva minute. Un mic dejun...
Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura