Tort vegan cu fructe de padure

Dieta nu inseamna neaparat renuntarea la dulciuri. In cele ce urmeaza va las tortul preferat al familiei mele, chiar daca doar eu sunt la...dieta! Este un tort rapid, delicios si foarte satios. M-am distrat pregatindu-l, m-am relaxat , iar micuta mea a fost entuziasmata: " mami, este cel mai tort pe care l-ai facut vre-odata!" De ce altceva mai are nevoie o mama?

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1. pentru blat:
  • 150 g nuca macinata
  • 20 g nuca de cocos raw
  • 100 g faina de migdale dulci raw
  • 60 g curmale deshidratate fara samburi
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • 150 g ulei de cocos Bio
  • un praf de sare de Himalaya proaspat rasnita
  • 2. pentru crema:
  • 85 g curmale deshidratate fara samburi
  • 1/2 avocado
  • 3 lgt miere
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • 3. pentru umplutura si decor:
  • ciocolata neagra rasa
  • nuca de cocos
  • fructe de padure proaspete / congelate

Mod de preparare

1. blatul:

Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.

Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine.

Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine . Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei te poti ajuta de blender.

Imparti "aluatul" astfel obtinut in doua si dai la frigider cat timp prepari crema ( cca 10 minute).

2. crema:

Pui in blender curmalele si avocado, mixand bine. Adaugi mierea si ciocolata si mixezi pana cand totul se transforma intr-o crema omogena.

3. montare:

O tava cu pereti detasabili ( a mea are 19 cm diametru) o tapetezi cu folie alimentara.

Iei o bucata de aluat si o intinzi bine pe fundul tavii.

Asezi 1/3 din crema peste blat , apoi presari fructele.

Cealalta jumatate de aluat o intinzi bucata cu bucata peste fructe, cu grija ca sa nu le zdrobesti.

Dai la rece pentru 10 minute.

Rastorni tortul pe un platou si intinzi restul de crema.

Decorezi cu ciocolata rasa, nuca de cocos si fructe de padure.

Daca vrei poti sa il servesti imediat, insa este mai bun daca il lasi 1 ora la rece.

Sa aveti pofta!

Tips & Tricks: nu uita sa presari putina magie si un dram de iubire.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Japoneze

De mult timp imi doream sa fac aceste painici dar cand ma uitam la ele ziceam ca e greu modul de impletit si cedam..Acum,...

Japoneze
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca