• spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert
• spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti orezul intr-o sita cand este fiert.
• puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa. Fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute. Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata.
• intre timp pregatiti sosul de capsune. Puneti 200 g de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pasati capsunele pana obtineti un piure
• puneti piureul de capsune intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai. Lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara.
• taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsune.
• puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsune deasupra.
Pofta buna!
Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti