Orez cu lapte si sos de capsuni

• spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez 100 g
  • lapte 400 ml
  • zahar 3 linguri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • scortisoara macinata ½ lingurita
  • Pentru sos de capsuni:
  • capsuni 300 g
  • zahar 2 linguri
  • anason o steluta
  • cuisoare 3 buc
  • scortisoara 1 baton mic

Mod de preparare

• spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti orezul intr-o sita cand este fiert.
• puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa. Fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute. Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata.
• intre timp pregatiti sosul de capsune. Puneti 200 g de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pasati capsunele pana obtineti un piure 
• puneti piureul de capsune intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai. Lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara.
• taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsune.
• puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsune deasupra.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de sfecla rosie

Desi am fost un pic cam sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!

Supa crema de sfecla rosie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca