Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa

Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa este o reteta de supa foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de ciorba va trebuie 4 aripi superioare de curcan.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 aripi superioare de curcan
  • 2 morcovi mici
  • 1 ardei
  • 1 ceapa mare si 1 ceapa mica pentru la sfarsit
  • o telina mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leusten
  • bors de casa dupa gust
  • eu adaug 500ml bors proaspat la o oala de 5l
  • pasta tomate

Mod de preparare

Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa este o reteta de supa foarte gustoasa. Intr-o oala de ciorba punem 50ml ulei, o cana cu apa si punem la inabusit legumele taiate cubulete. Adaugam sare dupa gust.

Dupa 10 min adaugam jumatate din cantitate de verdeata si apa clocotita. Cand incepe sa fiarba supa adaugam aripile de curcan. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pentru 10-15min.

Intre timp ne ocupam de taitei. Intr-o farfurie batem un ou cu putina sare si adaugam faina cat sa obtinem un aluat usor de intins. Nu am putut suprinde etapele intermediare pentru ca eram plina de faina si aluat :) Omogenizam bine compozitie, intindem o foaie subtire si taiem taiteii cu un cutit foarte bine ascutit. Ii lasam pe masa pana cand ii vom adauga in ciorba

Dupa cele 10-15 min adaugam in oala borsul fiert in prealabil, pasta de tomate si restul de verdeata. Adaugam sare dupa gust si apa daca mai este necesar

Punem capacul si lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda carnea. In momentul in care carnea e aproape fiarta, se adauga taiteii in ploaie si lasam la fiert pana se fierb carnea si taiteii.


Chiar inainte de a stinge focul se adauga 1 ceapa mica data pe razatoarea fina. Serviti masa alaturi de cel mic. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu branza si leurda

Paine cu branza si leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca