Galustele cu caise sunt potrivite pentru copii, mai ales acum in zilele de vara cand gasim din belsug caise proaspete.
1. Se spala cartofii si se fierb in coaja, timp de 30 de minute, apoi se curata de coaja si se mixeaza pana se trasforma in piure.
2. In pireul rece se adauga oul batut cu 2 linguri de zahar si faina pentru a obtine un aluat potrivit de tare.
3. Se spala caisele, se scot samburii cu atentie , se umplu cu zahar apoi se reconstituie fructele.
4. Aluatul, dupa ce a fost framantat, se modeleaza sub forma unui sul (5 cm grosime) spoi se taie in bucati pe care le intinzi si cu care imbraci caisele.
5. Intr-un vas cu apa clocotita se pun galustele si se fierb pana cand se ridica la suprafata.
6. In timp ce fierb galustele, pesmetul este pus putin la prajit impreuna cu uleiul si zaharul ramas.
7. Se scot galustele fierbinti si se rostogolesc prin pesmet.
8. Cand sunt gata le pudrezi cu zahar vanilat.
Galustele se pot servi cu sirop de caise sau cu smantana.
O supă delicioasă plină de vitamine, numai bună zilele astea de toamnă, ploioase și răcoroase!
Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj