Galuste cu caise

Galustele cu caise sunt potrivite pentru copii, mai ales acum in zilele de vara cand gasim din belsug caise proaspete.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 100 grame zahar
  • 100 grame pesmet alb
  • 50 ml ulei
  • 10 caise
  • zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • sare

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja, timp de 30 de minute, apoi se curata de coaja si se mixeaza pana se trasforma in piure.

2. In pireul rece se adauga oul batut cu 2 linguri de zahar si faina pentru a obtine un aluat potrivit de tare.

3. Se spala caisele, se scot samburii cu atentie , se umplu cu zahar apoi se reconstituie fructele.

4. Aluatul, dupa ce a fost framantat, se modeleaza sub forma unui sul (5 cm grosime) spoi se taie in bucati pe care le intinzi si cu care imbraci caisele.

5. Intr-un vas cu apa clocotita se pun galustele si se fierb pana cand se ridica la suprafata.

6. In timp ce fierb galustele, pesmetul este pus putin la prajit impreuna cu uleiul si zaharul ramas.

7. Se scot galustele fierbinti si se rostogolesc prin pesmet.

8. Cand sunt gata le pudrezi cu zahar vanilat.


Galustele se pot servi cu sirop de caise sau cu smantana.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii