Om de Zapada din Branza

Om de Zapada din Branza este o reteta de aperitiv delicioasa pe care o puteti pregati pentru petreceri sau mese festive.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 grame crema de branza
  • 85 grame de branza mozzarella
  • 1/2 catel usturoi tocat marunt
  • sare si piper
  • Pentru ornat:
  • branza mozzarella
  • o felie de paine integrala pentru palarie
  • 2 boabe de piper negru pentru ochi
  • o bucatica de morcov pentru nas
  • 1/2 de ardei rosu pentru nasturi sau masline negre
  • frunza de telina pentru fular sau o fasie de morcov

Mod de preparare

Mixeaza crema de branza impreuna cu branza mozzarella, jumatatea de catel de usturoi tocata, sarea si piperul.
Congeleaza pasta rezultata pana devine modelabila (aproximativ 10-15 minute).


Dupa ce s-a racit formeaza trei bilute si trece-le prin branza mozzarela. Pune-le la frigider pentru inca o ora. Inainte de a le servi fixeaza-le cu o scobitoare si adauga nasturii (din bucatele de ardei rosu), fularul (din frunza de telina), nasul (din bucatica de morcov), ochii (din boabele de piper negru) si palaria (din felia de paine integrala).


Serveste cu biscuiti sau covrigei!
Sursa acestei retete este blogul culinar Softcolours.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca